Wat is Olefin?

Olefin is zacht lichtgewicht textiel dat vaak wordt gebruikt om kussenhoezen voor buitenkussens van te maken. Omdat Olefin pas de laatste jaren veelvuldig gebruikt wordt als stof voor tuinkussen hoezen wordt vaak gedacht dat deze stof nog vrij jong is. De stof is echter al in 1957 in Italië ontwikkeld.
Karl Ziegler ontwikkelde samen met zijn partner Giulio Natta een methode om polyolefinen om te zetten in vezels met behulp van titanium als katalysator.

Een van de producten die op deze manier geproduceerd kon worden is Olefin. Omdat de vezels al tijdens de productie van Olefin geverfd worden is de stof kleurvast. Ook worden er, om verkleuring van de zon tegen te gaan, tijdens het productieproces UV remmers toegevoegd.   

De ontwikkelaars hebben hiervoor zelfs in 1963 een nobelprijs voor gewonnen.

Het productieproces van Olefin is door de jaren heen steeds verbeterd waardoor de stof op dit moment een van de beste buitenstoffen is met name door zijn goede prijs kwaliteit verhouding.

Wat zijn de voordelen van Olefin als stof voor onze picknickbank kussens?

  • Comfort Olefin staat bekend om zijn zachte en soepele textuur.
  • Kleurvastheid: Dankzij het verfproces behoudt Olefin zijn kleur, zelfs bij langdurige blootstelling aan zonlicht.
  • Duurzaam: Olefin is bijzonder slijtvast en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Waterbestendig: Omdat de stof effectief vocht afdrijft en snel droogt is de stof uitermate geschikt voor tuinkussens.
  • Milieuvriendelijk: Propyleen werd traditioneel verbrand tijdens de olieproductie omdat het niet veel praktische toepassingen had. Nu wordt het materiaal gerecycled om bijvoorbeeld Olefin mee te maken. Ook is de vezel zelf in hoge mate recyclebaar en kan deze tot 10 keer worden gebruikt om nieuwe producten mee te creëren.

Onderhoud en reinigen van jouw kussens voor de picknickbank

Het onderhoud van jouw Olefin tuinkussens is eenvoudig; af en toe afnemen met een vochtige doek en milde zeep is voldoende om de stof in goede conditie te houden.
Bij vlekken kun je een zachte borstel met een sopje gebruiken. Spoel de stof wel altijd goed na met koud of lauwwarm water.

De afneembare kussenhoezen met rits die gemaakt zijn van Olefin kunnen ook in de wasmachine gewassen worden op maximaal 30º. Laat na het wassen de kussenhoes drogen in de buitenlucht. ( uit de zon)

Let op: Het materiaal is gevoelig voor hitte en mag niet in de wasdroger worden gedroogd. Strijken dient met voorzichtigheid te gebeuren op een lage temperatuurinstelling.

wasvoorschrift picknickbank kussens

 

© 2021 - 2024 luluwonen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel