Sorteer op

Het comfort van rotanstoelen en rietenstoelen in huis en de tuin

rotan hangstoel

Geschiedenis van rotan en riet meubels

In de jaren '50 en '60 waren rotan fauteuils en rieten meubelen ontzettend populair. Vooral in restaurants en hotels werden deze meubels veelvuldig gebruikt. Het materiaal was licht, duurzaam en had een natuurlijke uitstraling. Inmiddels zijn rotanstoelen en rieten meubelen niet meer weg te denken uit het interieur. Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer, maar ook buiten in de tuin zijn deze meubels geliefd. De rotan fauteuil is een echte klassieker geworden en wordt vaak gecombineerd met een bijpassend tafeltje. Het comfort van rotanstoelen en rietenstoelen is ongeëvenaard. De zittingen vormen zich naar het lichaam en de luchtige structuur zorgt voor verkoeling op warme dagen. Kortom, rotan en riet blijven tijdloze materialen die een sfeervolle toevoeging zijn aan elk interieur.

riet of rotan

Rotan, Riet of Bamboe?

Rotan is een materiaal dat afkomstig is van de rotanpalm. Rotan wordt veel gebruikt voor meubels en manden omdat het erg sterk is. Rotan heeft een zeer lange levensduur en is een natuurlijk en milieuvriendelijk product. Tegenwoordig wordt rotan vaak gemixt met andere materialen om het wat hipper te maken. Vaak worden rotan, riet en bamboe in de war gehaald, terwijl er wel degelijk verschillen bestaan. Zo wordt van rotan veel meubels en manden gemaakt, terwijl riet te slap is voor de productie van meubelen. Als er wordt gesproken van een 'rieten stoel', is deze eigenlijk gemaakt van rotan of bamboe. Bamboe is een grassoort en wordt vaak gebruikt ter vervanging van hout. Rotan is een sterk materiaal en daarom erg geschikt voor stoelen. Rotanstoelen zijn dan ook erg populair in huis en tuin. Rieten meubelen zijn minder bekend, maar kunnen ook voor een gezellige sfeer in huis zorgen. Beide materialen brengen een natuurlijke uitstraling met zich mee en passen goed bij een landelijke of bohemian stijl.

Onderhoud van rotan en rieten meubels

Rotan en rieten meubels zijn prachtige en stijlvolle toevoegingen aan elk interieur en exterieur. Om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien en lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Voor rotanstoelen in huis is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken met een zachte borstel of stofdoek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen omdat dit het rotan kan beschadigen. Tuinstoelen van rotan hebben wat meer onderhoud nodig vanwege de blootstelling aan weersinvloeden. Zorg ervoor dat de stoelen goed zijn beschermd tegen regen en vocht. Als ze nat zijn geworden, laat ze dan goed drogen voordat je ze opbergt. Het is ook raadzaam om ze te behandelen met een beschermende coating om ze te beschermen tegen UV-straling en andere weersomstandigheden. Rieten stoelen in huis moeten ook regelmatig worden schoongemaakt met een zachte borstel of stofdoek. Gebruik geen water of reinigingsmiddelen, omdat dit het riet kan beschadigen. Als er vlekken zijn, gebruik dan een vochtige doek met een mild schoonmaakmiddel en droog het daarna af met een droge doek. Voor tuinstoelen van riet gelden dezelfde onderhoudsinstructies als voor rotan tuinstoelen. Lees in onze blog meer over het onderhoud van rotan en rieten meubels.

rotan stoel met metalen onderstel

Verzenden, ophalen en proefzitten

Rotan en rieten meubels worden gratis verzonden. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor de verzending van jouw nieuwe rotan hangstoel of rieten relaxstoel. Dit maakt het online shoppen nog aantrekkelijker. Ophalen is mogelijk op afspraak. Hierdoor kun je zelf bepalen wanneer je jouw nieuwe meubelstuk komt ophalen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld in de buurt woont en geen zin hebt om te wachten op de bezorging. Ook kun je op afspraak even proefzitten in Beneden Leeuwen ( tussen Tiel en Nijmegen) zodat je zeker weet dat jouw rotan hangstoel of rieten relaxstoel net zo lekker zit als hij eruit ziet. Dit is ideaal als je twijfelt over de juiste keuze of als je gewoon even wilt ervaren hoe het zitcomfort is. Maak hiervoor een afspraak via de whats app knop.

whats app

© 2021 - 2024 luluwonen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel